Comunicado Prensa Negre Lloma ERE Cocacola

Tema en 'Peñas del Hércules C.F.' iniciado por pakohcf1922, 11 Feb 2014.

 1. pakohcf1922

  pakohcf1922 Usuario de Segunda B

  Ahir, diumenge 9 de febrer, prop d'un centenar de treballadors i treballadores de la factoria alacantina de Coca-Cola van assitir – al Fons Sud de l'estadi “Rico Pérez” - al partit entre l'Hèrcules i el Recreativo. A les acaballes del partit van exhibir una pancarta amb el lema “No al cierre de Coca-Cola Alicante”. Diversos agents de d'una empresa de seguretat privada van accedir a la grada i fent ús de la violència els van llevar la pancarta. Davant un fet tan greu com injustificable la Penya Herculana “Negra Lloma” vol fer públiques les següents consideracions:

  1.- El nostre col·lectiu i també part de l'aficció herculana volem mostrar el nostre suport i la nostra solidaritat amb aquests treballadors i treballadores que estan patint un ERO que pot abocar a l'atur a gran part de la plantilla de la factoria alacantina de Coca-Cola. De fet, inclós es parla del tancament de la mateixa.

  2.- La violenta actuació dels agents de seguretat privada – que ni tan sols van reparar en la presencia de xiquets o gent gran entre el col·lectiu represaliat – no es pot justificar de cap manera. Aquesta gent es van comportat correctament durant tot el partit i la pancarta no contenia cap lema insultant ni ofensiu. Només demanava que no es tancara la factoria d'Alacant. A cas el club està a favor del seu tancament? A cas son partidaris de que tota aquesta gent passen a formar part de l'amplíssim grup d'aturats i aturades de la nostra ciutat?

  3.- Per tot el que hem exposat al segon punt, demanem la dimissió del cap de seguretat del club, Sr. Celdrán, que porta anys i anys perseguint l'herculanisme combatiu i prohibint la llibertat d'expressió a l'interior i els voltants de l'estadi. Tot allò que no siga la submissió davant l'amo del club – encausat en diferents processos judicials – o l'estupidesa colectiva és objectiu prioritari d'aquest senyor que, constantment, fa alardó del seu tarannà autoritari i feixista.

  4.- Volem lamentar l'escàs ressó que aquest fet ha tingut en la majoria de mitjans de comunicació. Molts d'ells han fet més cas a una pancarta reivindicativa al fons Nord “Si no hay cojones, no hay animación”. Pareix que hi ha que parlar més dels jugadors de l'equip que de l'origen de la malaltia que pateix l'Hèrcules i que ha fet que el club estiga hipotecat als interessos de l'amo del Granada, C.F., del qual esperem que no haja tingut cap ingerència en el joc d'alguns futbolistes del planter de l'Hèrcules, C.F.

  5.- I per acavar, també demanar a l'Hèrcules, C.F. que dóne explicacions pel retirament de la pancarta als treballadors afectats per l'ERO de Cocacola per vulnerar el seu dret a la lliure expressió, amparat legalment. Pareix que siga mentira que un club que ha demanat el suport i mendigat diners a la societat alacantina: persones, col.lectius i empreses per comprar accions de l'entitat i així pagar la festa i despilfarrament fet per l'amo del club i els seus vassalls, tracte d'esta forma a un col.lectiu de centenars de treballadors alacantins que tan sol demanava que no es tanque la factoria a on treballen, malgrat que l'empresa haja tingut beneficis el darrer any.

  ---------------------

  Ayer, domingo 9 de febrero, cerca de un centenar de trabajadores de la fábrica alicantina de Coca-Cola asistieron -al Fondo Sur del estadio "Rico Pérez"- al partido entre el Hércules y el Recreativo. En las postrimerías del mismo exhibieron una pancarta con el lema "No al cierre de Coca-Cola Alicante" . Varios agentes de una empresa de seguridad privada accedieron a la grada y haciendo uso de la violencia les quitaron la pancarta .

  Ante un hecho tan grave como injustificable la Peña Herculana "Negre✰Lloma" quiere hacer públicas las siguientes consideraciones:

  1.- Nuestro colectivo y también parte de la afición herculana queremos mostrar nuestro apoyo y solidaridad con estos trabajadores que están sufriendo un ERE que puede dejar en el paro a gran parte de la plantilla de la fábrica alicantina de Coca-Cola. De hecho, incluso se habla del cierre de la misma.

  2.- La violenta actuación de los agentes de seguridad privada -que ni siquiera repararon en la presencia de niños o ancianos entre el colectivo represaliado- no se puede justificar de ninguna manera. Esta gente se ha comportado correctamente durante todo el partido y la pancarta no contenía ningún lema insultante ni ofensivo. Sólo pedía que no se cerrara la fábrica de Alicante. ¿Acaso el club está a favor de su cierre? ¿Acaso son partidarios de que toda esta gente pasen a formar parte del amplísimo grupo de parados de nuestra ciudad?

  3.- Por todo lo expuesto al segundo punto, pedimos la dimisión del jefe de seguridad del club, Sr. Celdrán, que lleva años y años persiguiendo al herculanismo combativo y prohibiendo la libertad de expresión en el interior y los alrededores del estadio. Todo lo que no sea la sumisión ante el dueño del club -encausado en diferentes procesos judiciales- o la estupidez colectiva es objetivo prioritario de este señor que, constantemente, hace alarde de su talante autoritario y fascista.

  4.- Queremos lamentar el escaso eco que este hecho ha tenido en la mayoría de medios de comunicación. Muchos de ellos han hecho más caso a una pancarta reivindicativa en el fondo Norte "Ante la falta de cojones, ausencia de animación", fruto de la censura previa hecha a gusto del Club con el escudo de una Ley de Espectáculos Deportivos de discutido criterio democrático. Parece que a algunos le gusta que se hable más de los jugadores del equipo que del origen de la enfermedad que padece el Hércules y que ha hecho que el club esté hipotecado a los intereses del dueño del Granada, C.F., del que esperamos que no haya tenido ninguna injerencia en el juego de algunos futbolistas de la plantilla del Hércules, C.F.

  5.- Y para acabar, también exigimos al Hércules, C.F. que dé explicaciones por retiro de la pancarta a los trabajadores afectados por el ERE de Cocacola por vulnerar su derecho a la libre expresión, amparado legalmente. Parece mentira que un club que ha pedido el apoyo y mendigase dinero a la sociedad alicantina: personas, colectivos y empresas, para comprar acciones de la entidad y así pagar la fiesta y despilfarro hecho por el dueño del club y sus vasallos, trate de esta forma a un colectivo de cientos de trabajadores alicantinos que tan solo pedían que no se cerrase la fábrica en la que trabajan, a pesar de que la empresa haya tenido beneficios el último año.
   

Compartir esta página